ingilis написа:
Привет!
Имам някои притеснения относно синът ми и този форум е поредната ми надежда за съвет или помощ!
Синът ми е на почти 5 год. и не е проговорил все още .Можем да броим до 20 на български до 10 на испански и до 5 на андлийския пишеме буквичките до е а и също така умеем да пишеме мама и тати.
Но не не съставяме изречения най дългото такова гласи следното
ЕТО ГО МАМА.
Приемам нещата донякъде залагам на факта, че не всички деца са еднакви и не проговарят на една и съща вузраст, но не притесняват следните звуци мммммммммм............ и ееееееееееее....
по някога в интервал от 5 мин за което считам че има някаква причина която аз не мога да установя .
Точно тези звуци са причината децата около нас да ни избягват което влошава нещата.
Конкретното ми питане е нуждаеме ли се от специалист и ако е така от какъв.
Благодаря Ви най - сърдечно предварително!
Ингилис!
Преведох написаното от Вас на кирилица, за да се чете добре.
Не знам дали съм разбрал правилно, но синът ви живее в среда, в която се говорят няколко езика. Ако е така, това е огромно натоварване за едно малко дете. Не го учете на няколко чужди езика, докато не е овладял още един! Дори, постарайте се, да му се говори и да го занимавате на един език (този, който най-много се използва във вашата среда). Детето силно се нуждае от логопед. Побързайте да му потърсите!
Занимавайте го с книжки с картинки, имитирайте животни (как казва котето, кучето и прочее).
Непременно, колкото може по-скоро детето трябва да се види от специалист.
Ако искате, потърсете ме на skype
kalinvV. (накрая е два пъти V, а не W)Ще ви дам безплатен съвет (имам предвид еднократна консултация). Но за най-добрият съвет ще ви даде специалист, който види наживо детето. Намерете логопед, колкото може по-бързо!